We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

نگاهی تحلیلی به رویکرد ایجاد وگسترش همکاری های معدنی کشورها با ایران پس از دستیابی به توافق هسته ای

karbasiyan

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت سرمایه گذاری مشترک و انتقال تکنولوژی را محور مذاکرات با هیات آلمانی برشمرد و گفت: طی یکسال گذشته با شرکت های آلمانی در این خصوص مذاکراتی داشتیم و آنها نیز برآن تاکید دارند اما تاکنون محدودیت های تحریم مانع عملیاتی شدن این موارد شده بود.به گزارش ماین نیوز، مهدی کرباسیان پس از نشست هیات آلمانی با وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: یکی از موضوعات این نشست آن بود که ایران تنها تمایل به واردات ماشین آلات از آلمان ندارد بلکه بر همکاری های مشترک به صورت سرمایه گذاری و در نهایت بحث انتقال تکنولوژی تاکید دارد.
وی با بیان اینکه توجه ویژه به معدن و صنایع معدنی از جمله اهداف دولت به شمار می آید، اظهار داشت: آلمان یک رابطه بسیار خوبی تا سال های گذشته در حوزه تجارت و بلکه در حوزه تکنولوژی با ایران داشت اما متاسفانه به دلیل اعمال تحریم ها و محدودیت های بین المللی علیه ایران، این رابطه بسیار کاهش پیدا کرد.
کرباسیان با تاکید بر اینکه هیات آلمانی بالاترین هیات رسمی پس از اعلام بیانیه جامع اقدام مشترک است که به ایران سفر کرده، اظهار داشت: در کنار جلسات رسمی که با هیات آلمانی صورت گرفته، ملاقات های جنبی نیز بین شرکت های معتبر آلمانی با همتایان ایرانی برگزار شد و این نشست ها ادامه خواهد یافت.
وی همچنین از حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی مشترک با همتای اتریشی خود در این کشور خبر داد و گفت: این نشست در راستای توسعه همکاری و مذاکره با کشورهای اروپایی برگزار می شود ضمن آنکه در چند روز گذشته نیز تعداد تماس ها از سوی برخی شرکت های معتبر کانادایی و استرالیایی برای همکاری با ایران افزایش یافته است.
به گزارش ماین نیوز، هیات ۶٠ نفره آلمانی به ریاست زیگمار گابریل قائم مقام صدراعظم آلمان که همزمان وزیر اقتصاد و انرژی این کشور نیز هست، برای گسترش روابط سیاسی ،تجاری و اقتصادی و به دعوت بیژن زنگنه وزیر نفت شامگاه یکشنبه وارد تهران شد. در این سفر، ١٠ شرکت از بزرگترین شرکت های آلمانی به همراه تعداد زیادی از شرکت های کوچک حضور دارند، توانمندی این شرکت ها در زمینه تکنولوژی و تامین تجهیزات بسیار بالاست.

منبع خبر : ماین نیوز

ایران-و-ترکیه

به تازگی سرمایه‌گذاران مختلف ترکیه خبر از علاقه خود برای سرمایه‌گذاری در ایران داده‌اند و نخستین گزینه آنها، معادن کشور است. 

آنها در ماه‌های اخیر هم با افزایش احتمال دستیابی به توافق هسته‌ای، برای سرمایه‌گذاری در معادن مختلف کشور اعلام آمادگی کرده بودند. مهدی کرباسیان، مدیرعامل ایمیدرو اعلام کرده که آماده مذاکره برای همکاری در بخش معدن هستیم. پیش از این، کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو از اعلام آمادگی شفاهی یک شرکت ترکیه‌ای برای سرمایه‌گذاری در معادن ایران خبر داده بود.

خبرگزاری «ترند» جمهوری آذربایجان به بررسی سابقه همکاری‌های تجاری ایران و ترکیه پرداخت و عنوان کرد: نمی‌توان ادعا کرد که رفع تحریم‌ها باعث اقبال سرمایه‌گذاران ترکیه به بازار ایران شده است. این وضعیت، در سال‌های گذشته (و با وجود تحریم‌ها) هم مشاهده می‌شد. در حقیقت تحریم‌ها نتوانسته بودند مانعی جدی برای همکاری‌های تهران و آنکارا شوند. وزارت اقتصاد ترکیه هم اعلام کرده بود که در زمان تحریم‌ها بیش از ۱۰۰ شرکت ترک در ایران فعالیت می‌کردند. علاوه بر آن، ۳۸ شرکت ترک هم در منطقه آزاد ارس در حال فعالیت هستند.
با این همه بدون شک رفع تحریم‌ها می‌تواند باعث گشوده شدن راهی برای بسیاری از شرکت‌های ترک به کشور شود. علاوه بر آن، مشوق‌های مالیاتی مختلفی برای سرمایه‌گذاران ترکیه در نظر گرفته شده تا آنها را برای ورود به کشور ترغیب کند. به گفته این خبرگزاری، تحریم‌هایی وضع شده، نتوانستند مانع رکود فعالیت‌های اقتصادی در کشور شوند. در عوض، این شرایط باعث شد که انگیزه برای رونق برخی از بخش‌های اقتصادی (مانند معدن) ایجاد شود؛ انگیزه‌ای که جذب سرمایه‌گذاران ترکیه را سبب شد.شرکت‌های ترکیه اعلام کرده‌اند که بیش از هر بخش دیگری به بخش معدن ایران علاقه‌مند هستند. آنها برای توجه به معادن ایران ۲ دلیل دارند: نخست آنکه ترکیه در زمینه فعالیت‌های معدنی تجربیات زیادی اندوخته است و دوم آنکه ایران از نظر ذخایر معدنی وضعیت بسیار خوبی دارد.
همانطور که فعالان معدنی ترکیه اعلام کرده‌اند، حضور آنها در ایران بسیار گسترده و ریشه‌دار است. آنها حتی در زمان تحریم‌ها هم علاوه بر فعالیت در بخش معدنی کشور، بسیاری از محصولات معدنی مورد نیاز خود را از ایران تامین می‌کردند.
مشکانی می افزاید: در هر صورت حضور آنها، تنها در بخش تولید مواد خام معدنی مفید نخواهد بود بلکه در فرآوری محصولات معدنی هم می‌توانند موثر واقع شوند. به‌ویژه آنکه ترکیه تجهیزات و ماشین‌های معدنی خود را با واردات تامین می‌کند و در تولید و مونتاژ تجهیزات فرآوری وضعیت مساعدی دارد. با توجه به آنکه کیفیت این تجهیزات هم در سطح قابل قبولی است، امکان همکاری در زمینه تامین تجهیزات فرآوری هم وجود دارد.

 به گفته این کارشناس معدنی، ترکیه یکی از بهترین گزینه‌ها برای فعالیت در بخش معدن کشور است. علاوه بر دانش و تجربه این کشور در حوزه معدن، تشابه برخی از ساختارهای زمین‌شناسی ترکیه با کشورمان، یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود. این موضوع سبب می‌شود که فعالان معدنی این کشور با بسیاری از مشکلات و مسائلی آشنا باشند که در بهره‌برداری از معادن ایران با آنها مواجه هستیم. از طرفی شهروندان ترکیه شباهت‌ها و اشتراک‌های فرهنگی بسیاری با ایرانیان دارند و این موضوع راه را برای همکاری و درک متقابل هموار می‌کند.با این حال، دولت باید راه ورود آنها را هموار کند.

علاوه بر کاهش روندهای اداری و تسهیل دریافت مجوز فعالیت در کشور باید به مشوق‌ها هم توجه کرد. در حال حاضر از معدنکاران کشور، مالیات و عوارض مختلفی دریافت می‌شود که امکان فعالیت آنها را محدود می‌کند. از طرفی حمایت‌های کافی در زمان بروز بحران در بازار محصولات معدنی (مانند کاهش قیمت‌های جهانی) وجود ندارد که بقای آنها را با خطر مواجه می‌کند. در کنار این مشکلات، تورم هم وجود دارد که هزینه‌های تولید معدنکاران را به طور مستمر افزایش می‌دهد.

به گفته مشکانی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی (از جمله شرکت‌های ترکیه‌ای) نیاز است که هزینه‌های تولید محصولات معدنی در کشور کاهش یابد. هر چند برداشته شدن تحریم‌ها و بهبود فناوری‌ها، تجهیزات و ماشین‌های معدنی ناشی از ورود فعالان معدنی ترکیه، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد،‌ نیاز به حمایت‌های بیشتر هم وجود دارد. به گفته این کارشناس معدنی ؛در این زمینه، دولت باید برای آنکه فرصت ورود سرمایه گذاران ترک را از دست ندهد، از مشوق‌های مالیاتی و حمایت‌های دیگر استفاده کند. علاوه بر آن، تمهیدات مالیاتی می‌تواند به دولت در جهت هدایت جریان سرمایه‌گذاری‌ها به سمت صنایع و معادن اولویت‌دار کمک کند.

منبع خبر : گسترش صمت

ابوالقاسم-شفیعی-رییس-انجمن-سنگ-ایران

با انجام توافقات هسته ای هیات تجاری ایتالیایی و فرانسوی به زودی به ایران می آید و شاهد صادرات سنگ های بریده شده ایران خواهیم بود.

ابوالقاسم شفیعی؛ رییس انجمن سنگ ایران در گفتگو با خبرنگار معدن ۲۴ با بیان این مطلب گفت: بعد از انجام توافقات هسته ای ایران با گروه ۱+۵ شاهد ورود سرمایه گذاران خارجی در تمامی بخش های صنعت و معدن کشور خواهیم بود.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ هزار متر سنگ بریده در سنگ بری های کشور دپو شده و دلیل آن فراهم نبودن گشایش ال سی برای تبادل پول است.

شفیعی خاطر نشان کرد: ۴ درصد کل تولید سنگ خام کشور صادر می شود ولیکن با انجام توافقات هسته ای بیشترین صادرات سنگ بریده را خواهیم داشت.

رییس انجمن سنگ ایران تصریح کرد: هیات تجاری آلمان به تازگی وارد ایران شده و به زودی قرار است یک هیات تجاری از ایتالیا و فرانسه نیز وارد کشور شوند.

وی با اشاره به ورود هیات های تجاری در روزهای اخیر و ماه های آینده گفت: در نمایشگاه بین المللی سنگ های تزیینی امسال شاهد افزایش حضور ۱۰۰ درصدی شرکت های خارجی و افزایش ۳۰ درصدی شرکت های داخلی بودیم.

گفتنی است کل ذخایر معدنی سنگ های ایران حدود۷۰ میلیارد تن برآورد شده که تاکنون و به طور قطعی ۴۵ میلیارد تن آن از همه نوع کانی کشف شده است.

این کانی ها شامل کانی های فلزی، کانی های غیرفلزی، خاک های صنعتی و سنگ های تزیینی هستند. میزان ذخایر سنگ های تزیینی هم حدود ۱۵ میلیارد تن است که شامل گرانیت ها، مرمریت ها، تراورتن ها و مرمرها هستند.

کل استخراج این نوع سنگ ها سالانه حدود ۱۴ میلیون تن است که این رقم قرار است تا پایان سال جاری به ۱۵ میلیون تن برسد.

هم اکنون در حوزه معدن در کل کشور حدود ۵۵۰۰ معدن فعال داریم که این تعداد در بخش سنگ های تزیینی حدود یکهزار و ۳۰۰ معدن است.

در همین حال این صنف حدود ۵ هزار و ۵۰۰ واحد سنگبری و نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ واحد صنایع جانبی و پایین دستی از جمله واحد های تولید ماشین آلات سنگبری و… دارد.

در مجموع این خانواده شامل ۱۰ هزار واحد صنعتی و معدنی هستند که میزان اشتغالزایی مستقیم این صنعت شامل واحد های سنگبری، معدن و صنایع وابسته به سنگ ۲۰۰ هزار تن است که این رقم جز بخش حمل و نقل، تیم های ساختمانی و طراحان مرتبط با صنعت سنگ است.

منبع خبر : معدن ۲۴